Dušo sienelės: iš ko gaminamos ir kaip prižiūrėti?

Dušo sienelės – patogesnei bei gražesnei buičiai. Tačiau, iš ko jos gaminamos, ir, kaip prižiūrėti? Pasidalinsime vertingomis įžvalgomis ir patarimais, dėl kurių bus paprasčiau išsirinkti ir ypač lengva prižiūrėti.

Didelis dušo sienelių asortimentas www.arsan.lt

Svarbus dydis ir tipas

Renkantis dušo sienelę vonios kambariui, reikia atsižvelgti į keletą esminių aspektų, siekiant užtikrinti funkcionalumą, komfortą ir estetiką:

1. Vonios kambario erdvė:

a) Dydis: išmatuokite erdvę, kurioje bus montuojama dušo sienelė, įskaitant plotį, aukštį ir sienos dydį. Pasirinkite sienelę, atitinkančią šiuos matmenis, užtikrindami patogų įėjimą ir išėjimą iš dušo kabinos.

b) Forma: atsižvelkite į dušo kabinos formą. Stačiakampėms kabinoms tinka stačiakampės arba kampinės sienelės, o pusapvalėms – kampinės sienelės.

2. Sienelės tipas:

a) Fiksuotos sienelės: susideda iš vieno ar kelių stiklo plokščių, pritvirtintų prie sienos. Suteikia erdvės pojūtį ir yra lengvai valomos.

b) Judamos sienelės: susideda iš vienos ar kelių stiklo plokščių, kurios gali būti sulankstomos arba stumdomos. Sutaupo erdvę, kai nenaudojamos.

c) Kampinės sienelės: susideda iš dviejų stiklo plokščių, suformuojančių kampą. Tinka mažoms erdvėms arba kampinėms dušo kabinoms.

Montuoti galima ir savarankiškai

Dušo sienelę galima sumontuoti pačiam, tačiau tai reikalauja tam tikrų įgūdžių, žinių ir įrankių. Jei nesate tikri savo sugebėjimais, geriausia kreiptis į profesionalų santechniką.

Prieš pradėdami montavimą:

  1. Atidžiai perskaitykite gamintojo instrukcijas. Dušo sienelių montavimo procesas gali skirtis, todėl svarbu laikytis gamintojo rekomendacijų.
  2. Įsitikinkite, kad turite visus reikiamus įrankius ir medžiagas. Jums gali prireikti grąžto, atsuktuvo, silikono sandariklio, pjovimo peilio ir kt.
  3. Pasiruoškite montavimo vietą. Įsitikinkite, kad sienos, ant kurių bus montuojama dušo sienelė, yra lygios, sausos ir švarios.

Kaip prižiūrėti?

Tinkama dušo kabinos sienelių priežiūra padės joms ilgiau išlikti gražioms ir funkcionalioms, taip pat sumažins pelėsių ir kalkių apnašų susidarymą. Štai keli patarimai:

  1. Po kiekvieno naudojimosi dušu nuvalykite sieneles minkšta šluoste. Tai padės pašalinti muilo putas ir vandens lašus, kurie laikui bėgant gali palikti dėmes.
  2. Naudokite švelnų valiklį. Venkite naudoti stiprius valiklius, kurie gali sugadinti stiklą ar metalinius profilius. Nuvalykite nuo sienelių kalkes. Jei jūsų vanduo kietas, ant sienelių gali susidaryti kalkių apnašos. Jas galima pašalinti specialiu kalkių valikliu arba acto ir vandens mišiniu.
  3. Išdžiovinkite sieneles. Naudokite sausą šluostę, kad pašalintumėte likusį vandenį ir užkirstumėte kelią vandens dėmėms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *